Coworking space

Coworkingul este indispensabil pentru un freelancer?

Oare cine nu a visat măcar o dată să poată să stea liniştit pe canapea şi să să poată să lucreze de acolo, din confortul propriei sale case? Pentru freelanceri acest lucru este posibil deoarece ei îşi desfăşoară activitatea de liberi profesionişti de la ei de acasă.

Aici se pot găsi mai multe avantaje – nu trebuie să iasă din casă când e frig, nu trebuie să se confrunte cu aglomeraţia, nu trebuie să se îmbrace elegant, pot face economii, etc.

O altă posibilitate este însă muncă în coworking, care începe să se dezvolte şi în România. Este vorba despre un spaţiu creat special pentru freelanceri, unde aceştia pot veni să muncească, un loc unde se mai află şi alţi freelanceri sau mici întreprinzători. Iată câteva avantaje:

– acest spaţiu este mai motivant decât bucătăria sau sufrageria de la ţine de acasă. Mucind înr-un spaţiu dedicat coworkingului, poţi separă mai uşor viaţă privată de cea profesională. Eşti într-un mediu propice muncii dat fiind faptul că toată lumea munceşte în jurul tău. Ai şi nişte « colegi » cu care te poţi relaxa în pauze şi cu care poţi mânca la prânz. Toate în acelaşi loc.

– eşti mai credibil atunci când îţi primeşti clienţii. Cei care vin într-un spaţiu dedicat coworkingului pot folosi şi sălile de reuniuni care le sunt puse la dispoziţie. În majoritatea cazurilor, dai dovadă de mai mult profesionalism dacă îi primeşti aici şi nu la ţine acasă pe canapea.

– multe persoane pot primi unele proiecte la care nici nu au visat până acum datorită acestui concept. Coworkingul pune în relaţie mai multe persoane care au competemţe care mai de care mai diferite. Uneori sunt foarte diferite, altădată sunt compelmentare. Unele persoane îşi pot pune capacităţile şi calităţile la comun pentru a răspune apelului unei oferte. Mai mulţi freelanceri se pot ocupă de acelaşi proiect şi cum sunt reuniţi în acelaşi loc este şi mai practic. Unii freelanceri îşi găsesc şi noi clienţi printre colegii lor de aici sau prin cunoştinţele pe care le fac aici.

– aici găseşti persoane calificate care îţi pot răspunde la întrebări. În calitate de liber profesionist ai cu siguranţă o mulţime de întrebări la care doreşti răspuns. Este un lucru extrem de practic să ai în jurul tău nişte persoane care au mai multă experienţă că şi ţine sau mai bine care sunt calificaţi pentru a răspunde la întrebările tale.

Deci coworkingul este sau nu indispensabil pentru un freelancer? Totul depinde de fiecare persoană. Trebuie să te gândeşti dacă ai o reţea în jurul tău destul de dezvoltată pentru a putea munci mereu singur de la ţine de acasă. Poţi găsi şi un echilibru să lucrezi şi în coworking şi de la ţine acasă. Cu siguranţă că sunt unele inconveniente şi aici.

Tu cum eşti? Pentru canapeaua de la ţine de acasă sau pentru un spaţiu pentru coworking?

Articol preluat de pe: https://freelancerromania.wordpress.com

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns