Primii pași la început de 2016

Iată noul proiect planificat, pentru a susține mediul economic local, și anume primul co-working space din Mureș.

Spațiul de lucru colaborativ este o soluție la problema de izolare la locul de muncă cu care se confruntă un număr tot mai mare de antreprenori, muncitori independenți, liber profesioniști, și angajați care lucrează de la distanță. Acesta oferă la un cost redus un spațiu de lucru flexibil, interacțiunea cu alte persoane cu aceleași interese, chiar dacă nu fac parte dintr-o mare corporație. Coworking-ul se referă la utilizarea în comun a spațiului de către mai mulți antreprenori. Este un stil de muncă ce implică împărțirea unui spațiu de birou comun de către profesioniști independenți care, de obicei, nu sunt angajații aceleiași companii.

1. Costuri fixe mai mici
Pentru multe startup-uri, costul chiriei și al utilităților depășește bugetul disponibil. Coworkingul oferă posibilitatea utilizării în comun a spațiului și echipamentelor (imprimante, multifuncționale, fax).

2. Climat favorabil pentru muncă
În spațiile de coworking se urmărește crearea unui mediu informal și creativ, prin mobilierul ales, prin dispunerea acestuia și prin decoratiunile alese.

3. Socializare și networking
Un alt avantaj important al împărțirii spațiului este interacțiunea zilnică cu oameni care au preocupări similare. Nu mai este o noutate faptul ca networkingul contribuie în mod semnificativ la succesul unei afaceri.

Coworking space-ul, realizează o promovare metodică și profesională a activităților și oportunităților de afaceri, în vederea unei dezvoltări durabile a zonei centrale. Prin prisma acestor deziderate, manifestăm permanent o deschidere și preocupare continuă a promovării imaginii startup-urilor din cadrul spațiului, contribuind astfel la promovarea mediului de afaceri mureșean. Asigură o comunitate de business solidă la care vor avea acces companiile si oamenii care împărteșesc interesul pentru investiții, antreprenoriat, business și inovație. Prin activitatea sa, spațiul poate consolida și genera relații de afaceri durabile în timp cu diverse orașe, dar și țări. Și nu în ultimul rând spațiul susține antreprenorii locali cu servicii de calitate la costuri competitive.

De ce am avea nevoie?
În primă fază căutăm suport financiar pentru investiția inițială, pregătirea și lansarea spațiului. Ulterior din abonamentele de acces modice vom reuși să susținem funcționarea acestuia. Sunt de mare ajutor și produse, materiale, echipament cu care am putea dota spațiul. Apreciem mediatizarea acestui proiect, pentru a ajunge la cât mai mulți dintre potențialii beneficiari și suporteri.

Conform Codului fiscal, art 21, al. 4, litera p) sunt considerate cheltuieli deductibile, sponsorizările efectuate către organizații non- profit, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții:
1. este în limita a 3% din cifra de afaceri;
2. nu depășește mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

Dacă dorești să te implici, ca și membru spațiu, voluntar, partener, nu ezita să mă contactezi folosind secțiune Contact de pe site.

Poți susține acum InnoWork. Orice sumă este binevenită.

Bank transfer, NGO InoDrive (InnoWork project):
ASOCIATIA INODRIVE
CIF: 33748971 /30.10.2014
RO56BTRLRONCRT0268156701

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns